Tarabe gratuite în piețe!

La propunerea organelor de Poliție Locală din Arad, primăria orașului ar urma să înființeze locuri speciale cu tarabe, în care bătrânii sărmani să-și poată comercializa produsele, astfel încât să poată supraviețui.

Vorbim în acest context de legume sau flori vândute de seniorii care sunt nevoiți să stea pe străzi, în picioare, pentru a avea acces la un minim venit.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Arad, care au transmis miercuri, 2 iunie 2021, că a înaintat o propunere de proiect care să fie prezentat în Consiliul Local Municipal.

Sursa citată relevă că documentul „face referire în mod direct la persoanele în vârstă şi paupere ce sunt nevoite să comercializeze bunuri de larg consum pe domeniul public pentru a supravieţui”.

„Referitor la acestea, referatul înaintat conducerii Primăriei municipiului Arad şi SC TOP SA Arad (societatea care administrează pieţele din oraş – n.r.) propune ca aceste persoane să beneficieze gratuit de tarabe în zone bine delimitate din incinta pieţelor arădene, unde prestaţia lor comercială să se desfăşoare sub protecţia Poliţiei Locale. În urma discuţiilor comune, atât Primăria municipiului Arad, cât şi SC TOP SA au fost deschise faţă de proiect şi au în vedere implementarea sa într-un viitor apropiat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Arad, citat de Agerpres.

Instituţia mai aminteşte că de peste doi ani nu mai sancţionează bătrâni care vând produse pe stradă pentru a supravieţui. Ulterior, şi Legea 12/1999, principalul act normative în baza căreia s-ar fi putut aplica sancţiuni pentru activităţile de acest fel, a fost abrogată, respectiv în anul 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole