28 octombrie 2021 - 20:10

Tânăr fermier: ”Trebuie să înțelegem că viitorul aparține exclusiv științei”

Schimbările climatice cu care se confruntă întreaga planetă au fost resimțite din plin anul trecut de fermierii români, care au fost loviți de o secetă cum nu s-a mai văzut în țara noastră de zeci de ani. Mulți dintre ei au avut de suferit și trag și acum din greu să-și salveze afacerile. În acest context, trebuie să înțelegem că avem nevoie de investiții majore și de tehnologii de ultimă oră pentru a face performanță în agricultură, susține Cosmin Iancu, un tânăr fermier din județul Ilfov.

”Având în vedere contextul climatic prin care trecem, trebuie să înțelegem că viitorul aparține exclusiv științei, iar lucrurile care până acum au funcționat din inerție nu vor mai putea fi sustenabile”, a subliniat Cosmin Iancu în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

În ceea ce privește situația culturilor în momentul de față, tânărul fermier ne-a spus că începutul acestui an este mult mai bun decât anul trecut, iar culturile arată bine. Acesta avertizează însă că mai este mult până departe, iar fermierii nu trebuie să se culce pe o ureche până nu se văd cu cerealele recoltate.

”Tindem să ne îndreptăm spre un an cât de cât normal. Am trecut printr-un an extrem de dificil care ne-a încercat foarte greu, iar zona de unde vin eu este o zonă oarecum mai norocoasă, spre deosebire de colegii din Constanța, Brăila și așa mai departe. Sper că ușor-ușor, lucrurile vor intra în normal. Am încheiat câteva luni excedentare din punct de vedere pluviometric. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Mai este mult până departe și este prematur să ne pronunțăm, însă să spunem că începuturile ne dau speranțe”, a mai precizat Cosmin Iancu pentru AGRO TV.

Cosmin Iancu este un tânăr fermier care administrează peste 1100 hectare de teren în Grădiștea, județul Ilfov.