Tanar fermier: ”Sunt foarte indignat ca nu putem cultiva soia modificata genetic”

România și, implicit, Uniunea Europeană, au în acest moment o abordare bizară vis-a-vis de culturile modificate genetic, sunt de părere mai multe voci din agricultura românească. Dimitrie Muscă a spus-o clar și răspicat în trecut la AGRO TV, susținând că interzicerea culturii de soia modificată genetic la nivel european este ridicolă. Decizia pare cu atât mai aberantă cu cât blocul comunitar este unul dintre cei mai mari consumatori ai acestei legume.

Același punct de vedere îl are și Patriciu Feier, tânăr fermieri din Bihor, cultivator de soia, rapiță, grâu și porumb. Într-un interviu acordat AGRO TV, acesta s-a arătat foarte indignat de interdicția de a cultiva soia modificată genetic, și a explicat că dacă ar avea voie să semene această cultură, producția ar crește exponențial.

„După cum vedeți, sunt undeva la 14-15-16 etaje, avem și plante care sunt mai mari, dar sunt o excepție. Se pot face și la o plantă normală, nemodificată genetic, producții mulțumitoare, dar nu destul de bune. Eu sunt foarte indignat deoarece noi nu putem să cultivăm soia modificată genetic, pentru că atunci am putea sări producția chiar cu 2-3 tone. Dacă, de exemplu, anul acesta nu am fi avut nivelul de precipitații pe care l-am avut, soia era mult mai urâtă, făceam producții până în 2 tone, dar așa trebuie să ne așteptăm la 3,5-4 tone. Dacă am fi cultivat soia modificată genetic, eu zic că la nivelul de precipitații care au fost anul acesta și cu tehnologia adecvată, săream peste 5 tone”, a precizat tânărul fermieri din Bihor pentru AGRO TV.

Patriciu Feier activează în sectorul agricol din 2013, după de a absolvit Facultatea de Agronomie de la Oradea. La doi ani după, a absolvit și masteratul în același domeniu, iar de atunci lucrează, alături de tatăl său, în ferma pe care cei doi o administrează împreună.

Publicată de AGRO TV pe Joi, 20 august 2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole