8 decembrie 2021 - 14:34

Urgia continuă! Sute de hectare de terenuri agricole distruse de inundații

Dezastrele provocate de ploile abundente continuă în mai multe județe din România! După ce în județul Vrancea, peste 550 de hectare de terenuri agricole au fost măturate de ploi și 70 de gospodării au fost inundate într-o singură comună, situația se extinde și în alte zone.

Fenomenele meteorologice produse în ultimele zile au afectat 22 de comune din județul Iași, atât din bazinul Siretului, cât și din bazinul Prutului.

Conform rapoartelor operative transmise de comune, rezultă următoarele: au fost avariate un număr de 9 case și 9 anexe gospodărești din comuna Mircești, au fost inundate 8 case în comuna Schitu Duca; în comuna Golăești au fost inundate 10 anexe gospodărești; în comuna Hălăucești au fost inundate 4 anexe gospodărești.

În plus, au fost afectate mai multe drumuri județene, comunale și agricole. Potrivit autorităților, 9.9 km de drumuri județene, 116 km drumuri comunale, 26 km drumuri agricole și forestiere, 3 poduri, 4 podețe, 215 ha terenuri agricole au fost inundate.

Gravitatea pagubelor înregistrate va fi verificată punctual în teren, pentru locuințe urmând a fi transmise solicitări de acordare a unor ajutoare de urgență la Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale.

Un raport al pagubelor va fi transmis și Companiei Naționale de Investiții, în vederea acordării fondurilor necesare reabilitarii drumurilor afectate.

terenuri agricole distruse de inundații