Sute de hectare de teren agricol și gospodării inundate, în urma ploilor abundente

Ploile abundente din ultimele zile au făcut prăpăd în mai multe zone ale țării, inundând sute de gospodării, distrugând culturi agricole și izolând unele sate.

În județul Caraș-Severin, spre exemplu, apa de pe dealuri și munți a umflat râul Nera, care s-a revărsat și a inundat mai multe curți și terenuri agricole din mai multe localități din zonă, potrivit InfoCS. Apele au acoperit complet și un drum județean, izolând cei 285 de locuitori din comuna Șopotu Nou.

O situație similară s-a petrecut și în județul Dolj, unde 100 de oameni au rămas izolați după ce un pod care leagă localitățile Goiești și Mălăești a căzut.

Inundații au fost și în județul Mehedinți, unde apa învolburată a inundat un drum județean pe o distanță de câteva zeci de metri. De asemenea, zeci de gospodării și culturi agricole au fost inundate și distruse de ape. Magnitudinea daunelor este încă necunoscută.

În județul Neamț s-au înregistrat numeroase apeluri la 112, din zonele Stulpicani, Vama (Sălătruc), Câmpulung Moldovenesc și din munții Vatra Dornei. Pompierii militari au intervenit la fața locului pentru evacuarea apei din gospodării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole