Suspiciuni de gripă aviară la Delfinariul Constanța

Gripa aviară pare că se extinde tot mai mult peste zona de est a României.
dolphins-1132847_1280
Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor dă asigurări că până în acest moment nu a fost depistat virusul H5N8 la păsările domestice. Nu este însă cazul să ne relaxam. Pericolul este cât se poate de mare, mai ales că în județul Constanța au mai fost descoperite moarte încă patru păsări sălbatice.
Potrivit ziarului Telegraf, care apare la Constanța, alte patru păsări moarte au fost găsite de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța în aceeași zonă în care, în urmă cu o săptămână, a fost descoperit cadavrul unei lebede infectate cu virusul gripei aviare. De data aceasta este vorba despre o lebădă, o lișiță, o raţă și un pescăruș. „In funcție de evoluția ulterioară a focarului de boală, vor fi făcute comunicările aferente”, au precizat reprezentanții DSVSA Constanţa.
ANSVSA a deschis o anchetă la Delfinariul din Constanța, după ce o tulpină a virusului gripei aviare a fost depistată la o lebădă găsită moartă. La nivelul județului Constanța a fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor, și au fost instituite măsuri zilnice din partea DSVSA Constanța către ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole