SUSPENDAREA EXPORTULUI DE OVINE ȘI BOVINE CĂTRE ISRAEL. CUM SCĂPĂM DE RISCURI?

Israelul a suspendat în 3 martie importul de ovine și bovine din România, din cauza unor nereguli descoperite la transporturi. Din acest motiv fermierii români erau în pericol să piardă sume importante și o piață care le permite să se gândească cu optimism la extinderi, în condițiile în care suma totală a exporturilor în 2016 a depășit 30 de milioane de dolari.

Principalele nereguli descoperite au fost legate de apariția unor animale bolnave în efectivele trimise și, ceea ce e și mai grav, lipsa unor documente în anumite cazuri. Chiar dacă exporturile se vor relua, un deputat a atras atenția asupra neregulilor care au condus laapariția acestei situații, pentru ca ea să nu mai apară.

„Fermierii români care erau principalii furnizori pentru fermele de carantină în care se realiza exportul de animale, sunt victime ale incompetenței autorităților române care nu au respectat protocoalele și acordurile agreate cu autoritățile israeliene. Această stopare a exportului de animale către Israel vine după ce Arabia Saudită și Iordania au renunțat și ele anul trecut la colaborarea cu România, din aceleași cauze”, a atras atenția deputatul clujean Adrian Oros..

El a atras atenția asupra faptului că din cauza incompetenței unora, România a riscat să piardă un partener tradițional de afaceri și l-a rugat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, să ia măsuri urgente pentru ca exporturile să nu mai fie suspendate, după ce ANSVSA a anunțat în urmă cu patru zile, că acestea vor fi reluate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole