17 octombrie 2021 - 13:36

Surprinși în flagrant delict în timp ce pescuiau cu ajutorul unui dispozitiv electric (GALERIE FOTO)

Duminică, 24 ianuarie 2021, doi bărbați au fost surprinși în flagrant delict în timp ce pescuiau cu ajutorul unui dispozitiv electric, pe fluviul Dunărea, în dreptul localității Dunăreni.

Ca urmare, susțin autoritățile competente, în aceeași zi, lucrători ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța și ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de pescuit cu ajutorul unui dispozitiv electric și furt calificat.

Perchezițiile au fost efectuate în localitatea Unirea din județul Călărași.

În urma activităților desfășurate au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cinci aparate de pescuit electric, cinci acumulatori auto, 16 unelte de pescuit tip setcă (în lungime totală de peste 1.000 de metri), șase unelte de pescuit tip lansetă, o ambarcațiune din fibră, un motor, o barcă, 25 de kilograme de pește din diferite specii, 500 de lei, precum și alte bunuri folosite la pescuitul ilegal.

Valoarea totală a bunurilor este de aproximativ 35.000 de lei.

Cei doi bărbați, de 32, respectiv 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet cu propuneri legale.

Sursă foto: Poliția Română