Suprafața afectată de secetă în 2022 a depășit 7% din suprafața arabilă totală a României!

Suprafaţa afectată de secetă în 2022 a ajuns, joi, la 582.994 de hectare, anunță Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Asta înseamnă că a depășit deja 7% din suprafața arabilă exploatată a României, care este de circa 8,3 milioane de hectare.

Până în momentul de față, au trimis raportări privind suprafaţa afectată de secetă în 2022 prefecturile din 37 de județe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Potrivit proceselor verbale de constatare a pagubelor întocmite de prefecturi, principalele culturi de toamnă afectate sunt cele de grâu, triticale – pe 189.265 de hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – pe 29.708 hectare, și rapiţă – pe 26.745 de hectare.
Cele mai afectate culturi de primăvară sunt cele de porumb – pe 194.231 de hectare, floarea-soarelui – pe 99.997 de hectare, soia – pe 15.045 de hectare şi de plante furajere – pe 14.323 de hectare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole