Suprafața afectată de secetă crește vertiginos: 23.400 de hectare într-o singură zi!

Suprafaţa afectată de secetă raportată miercuri a crescut cu 23.417 hectare faţă de cea consemnată marţi, ajungând la 851.397 de hectare, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale – 189.049 de hectare; orz, orzoaică, ovăz, secară – 30.154 de hectare; rapiţă – 26.805 hectare.

În ceea ce privește culturile de primăvară suprafața afectată de secetă se prezintă astfel: porumb – 347.713 hectare, floarea soarelui – 172.504 hectare, soia – 31.636 de hectare, plante furajere – 28.930 de hectare.

Suprafața afectată de secetă a fost calculată pe baza raportărilor făcute până în prezent de 37 de județe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, și Vrancea, la care se adaugă municipiul Bucureşti.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole