Suprafața afectată de secetă a ajuns la 828.000 de hectare! Ce s-a stabilit cu despăgubirile

Suprafaţa afectată de secetă totaliza marţi de 827.980 de hectare, în 37 de judeţe şi Bucureşti, anunță Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

La principalele culturi de toamnă, raportările privind suprafața afectată de secetă sunt: grâu şi triticale – 189.042 de hectare; orz, orzoaică, ovăz, secară – 30.082 de hectare; rapiţă – 26.805 hectare.

La culturile de primăvară, până acum se înregistrează următoarele date privind suprafața afectată de secetă: porumb – 335.362 de hectare; floarea soarelui -164.602 hectare; soia – 31.225 de hectare; plante furajere – 27.339 de hectare.

Judeţele care au raportat culturi afectate de secetă sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, precum şi municipiul Bucureşti.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a anunțat, în exclusivitate, în emisiunea ”Agricultura la Raport” de la AgroTV, că despăgubirile pentru secetă vor fi în valoare de 1.500 lei/hectar. Vezi mai multe amănunte aici.

Pe de altă parte, potrivit ministrului Daea, despăgubirile pentru culturile afectate de secetă se vor putea face abia după 15 noiembrie, termenul până la care fermierii vor depune toate documentele privind constatarea pagubelor din teren şi se vor putea analiza posibilităţile de sprijin.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole