SUPERMARKETURILE, OBLIGATE SĂ VÂNDĂ LEGUME ȘI FRUCTE PRICĂJITE

60

Marilor lanțuri de magazine li s-a atras atenția că ar fi bine să arate mai multă generozitate atunci când stabilesc standardele de selecție a fructelor și legumelor pe care le vând.

S-a stabilit ca la nivel european oamenii arunca aproximativ 20% din mancarea pe care o cumpara. Cifra este mult mai ingrijoratoare la nivel global. Se spune ca o treime din hrana este risipita. In Marea Britanie, de exemplu, se pierd anual 10 miliarde de lire sterline. Asta inseamna ca fiecare ferma de familie pierde 700 de lire.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Cea mai mare problema o reprezinta standardele inalte impuse de marile lanturi de magazine. Multe legume si fructe sunt perfecte pentru consum, dar nu ajung la vanzare pentru ca sunt pricajite, astfel ca cei care le produc ajung sa le arunce.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

La mere, risipa este intre 5 si 25%, la ceapa intre 9-20%, iar la cartofi intre și 3-13%. Daca marii comercianti ar accepta sa vanda vegetale care nu corespund actualelor standarde, atunci risipa alimentara ar fi cu 15% mai mica. Unii comercianti au inceput deja sa vanda fructe si produse pricajite, profitand de apetitul consumatorului simplu pentru produsele alimentare mai sanatoase. Vanzarile merg foarte bine, mai ales ca preturile sunt mai mici.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult