Super aliment din… lapte de gandac. Pofta buna, pentru cine mai are chef!

O echipă internațională de biologi a identificat un super aliment care ar putea fi folosit pentru a răspunde nevoilor de hrană din viitor. Țineți-vă bine! Este vorba de laptele de gândac.

Majoritatea gândacilor nu produc… lapte. Totuși, cei din specia “Diploptera punctate” își hrănesc puii cu un lichid care conține proteine cristalizate de lapte. Dat fiind faptul că a obține „lapte” direct de la gândaci se dovedește a fi o idee ridicolă, de aceea, oamenii de știință de la Institutul de Biologie a Celulelor Stem și Medicină Regenerativă din India au decis să secvențieze genele responsabile.

„Cristalele sunt ca un aliment complet, au proteine, grăsimi și zaharuri. Dacă te uiți la secvențele proteice, acestea au toți aminoacizii esențiali”, a explicat Sanchari Banerjee, cercetător al echipei care a făcut descoperirea.

Mai mult, aceste cristale proteice reprezintă o sursă concentrată de proteine și, din această cauză, produsul nu ar putea fi recomandat pentru persoanele care încearcă să slăbească. Bine că ne-au avertizat!

Atenția cercetătorilor este îndreptată acum către, atenție… producția de masă. Poftă bună, pentru cine mai are chef!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole