OFICIAL! Sumele pe care fermierii le primesc de la APIA din 16 octombrie

Este oficial! Cuantumurile subvențiilor pe suprafață au fost aprobate de Guvern, în ultima ședință, și publicate în Monitorul Oficial! Astfel, au fost stabilite sumele pe care fermierii le vor primi de la APIA în Campania 2020 și care pornesc de la schema de bază – plata unică pe suprafață, în valoare de 98,7381 euro pe hectar.

Cuantumurile cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va achita fermierilor începând cu data de 16 octombrie au fost fost publicate în Monitorul Oficial. Din aceste sume, fermierii vor primi 70% avans.

Pentru plata avansului, care oficial va începe la 16 octombrie, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) va plăti 70 la sută din următoarele scheme:

  • Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) cuantum 98,7381 euro/ha adică 69,1166 euro ha în avans;
  • Plata redistributivă – primul interval: 1-5 ha, inclusiv cuantum 5 euro/ha adică 3,5 euro ha în avans, al doilea interval, peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv 48,1053 euro/ha adică 33,672 euro/ha în avans;
  • Plata pentru înverzire cuantum 57,8245 euro/ha adică 40,477 euro/ha în avans;
  • Plata pentru tinerii fermieri cuantum 36,6119 euro/ha adică 25,628 euro/ha în avans.

De asemenea, prin actul normativ aprobat de Guvern se aprobă plafonul aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71.300 mii euro. Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovină/caprină.

De aceste forme de sprijin vor beneficia peste 800.000 fermieri.

Începând cu data de 16 octombrie 2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe din sectorul vegetal și zootehnic într-un procent de maximum 70%, avans care poate fi achitat după finalizarea controalelor administrative, cu condiția să nu fie periclitată buna gestiune financiară și îndeplinirea cerinței referitoare la un nivel de asigurare suficient.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole