27 mai 2022 - 18:33

SUMELE ALOCATE SECTORULUI APICOL SE MAJOREAZA LA 120.000.000 EURO

În vederea sprijinirii financiare a sectorului apicol pentru susţinerea rolului acestuia atât în agricultură cât şi faţă de mediul înconjurător, Comisia Europeană anunţă acordarea unui sprijin financiar de 120.000.000 euro în următorii trei ani,

Dublat de către contribuţiile statelor membre, susţinerea Uniunii Europene se aplică programelor naţionale aferente apiculturii în perioada 1 august 2019 – 31 iulie 2022.

Printre măsurile care fac subiectul acestui ajutor, amintim:

  • Formarea apicultorilor;
  • Susţinerea acestora în vederea înfiinţării unei afaceri în sectorul de faţă;
  • Sporirea calităţii mierii;
  • Problemele care vizează stupii din cauza multitudinii de paraziţi.

“Apicultura este o parte importantă a sectorului agroalimentar al UE, ajutând la menţinerea locurilor de muncă în zonele rurale. Albinele sunt de asemenea extrem de importante pentru sustenabilitatea agriculturii şi sănătatea ecosistemelor. Prin urmare trebuie salutat faptul că Politica Agricolă Comună (PAC) furnizează, alături de alte fonduri europene şi naţionale, instrumente mai puternice pentru sprijinirea sectorului apicol din UE”, declară comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.