Succes pe plan mondial: 18 medalii pentru vinurile românești!

Vinurile româneşti au câştigat 18 medalii la competiţia mondială Mundus Vini de anul acesta din Germania, au anunțat reprezentanții programului național de promovare a vinurilor autohtone Deschidem Vinul Românesc, citați de AGERPRES.

Aflat anul acesta la cea de-a 31-a ediţie, Mundus Vini este unul dintre cele mai mari şi mai importante concursuri de vin de nivel mondial, care reuneşte anual peste 11.000 de vinuri din întreaga lume, din cele mai importante regiuni viticole.

Producătorii români au înscris în concurs 79 de probe, reușind să câștige nu mai puțin de 10 medalii de aur şi 8 medalii de argint, o performanță notabilă pentru vinurile românești.

Astfel, Domeniile Avereşti, partener Wines of Romania, a câştigat titlul Best in Show, dar şi 2 medalii de aur pentru două dintre cele mai apreciate vinuri din recolta 2022: Feteasca Regală şi Busuioaca de Avereşti Diamond Selection.

Cel mai premiat producător român de la acest concurs, Cramele Recaş, a primit la rândul său 2 medalii de aur, pentru Solo Quinta 2021 şi Speis & Trank Pinot Grigio, şi 5 medalii de argint, pentru Speis & Trank Romanien Merlot, Speis & Trank Sauvignon Blanc 2021, Sole rose, Cocoş Viognier şi Richtig Frett Chardonnay.

„Vinul a fost întotdeauna un domeniu foarte complex şi dinamic, pentru care România este pregătită – vinurile noastre sunt extraordinar de bune, realizate din soiuri rare, unice, care merită să fie cunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Participarea la una din cele mai importante competiţii de vinuri din lume, Mundus Vini, şi câştigarea a 18 medalii pentru vinurile autentic româneşti a reprezentat încă un pas în plasarea vinului nostru pe harta internaţională a vinului de calitate şi transformarea acestuia într-un brand de ţară”, a declarat Mircea Niculescu, Senior Wine Buyer la Carrefour România.

În premieră, la ediţia de anul acesta a concursului Mundus Vini, care s-a desfăşurat în perioada 1-4 septembrie 2022, la Neustadt, a avut loc şi un eveniment exclusiv, împărţit în 2 acţiuni complementare: un masterclass introductiv şi o experienţă de degustare a unor vinuri de top, atât din soiuri româneşti, cât şi din soiuri internaţionale, recunoscute pentru caracterul lor autentic.

„Masterclass-ul introductiv a fost dedicat soiurilor autohtone şi a fost susţinut de Marinela Ardelean, international wine expert, fondator Wines of Romania şi ambasadoarea programului Deschidem Vinul Românesc. Au fost prezentate 6 soiuri autohtone româneşti – Fetească regală, Fetească albă, Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin, Zghihara de Huşi şi Busuioacă de Bohotin, iar juraţii au fost impresionaţi de cele 28 de vinuri, unele parte din programul Deschidem Vinul Românesc, prezentate în cadrul degustării susţinute de Marinela Ardelean”, precizează reprezentanții Wines of Romania (WoR), cei care au avut inițiativa organizării acestei degustări, cu sprijinul Carrefour, partener strategic și primul retailer din România care a dedicat un proiect special in-store exclusiv vinurilor românești, şi alături de ceilalţi parteneri WoR: Domeniile Avereşti, Crama SERVE, Vintruvian Estates (Via Viticola şi Domeniile Prince Matei), Crama Gramofon şi Jidvei.

Vinurile premiate la cea de-a 31-a ediţie a competiţiei Mundus Vini provin din 33 de regiuni viticole de renume şi au fost degustate şi evaluate profesional de un juriu format din 130 de experţi – importatori, oenologi, somelieri, producători de vin şi jurnalişti. Din selecţia de vinuri premiate, 23 au primit cea mai mare distincţie – Grand Gold, 980 de vinuri au primit medalia Gold pentru calitatea lor extraordinară, iar premiul Silver a fost acordat pentru 671 de sortimente. Ca și anul trecut, Italia a fost din nou ţara cu cele mai multe medalii – 413 medalii, fiind urmată de Spania, cu 334 de medalii, și Germania, cu 192 de medalii.

Având în vedere că în fiecare an, la competiția Mundus Vini participă peste 11.000 de vinuri din întreaga lume, cele 18 medalii obținute de vinurile românești constituie o performanță demnă de remarcat.

Deschidem Vinul Românesc este un program naţional pe termen lung, dezvoltat de Carrefour România, cu misiunea de a sprijini industria vinului românesc şi de a pune România pe harta internaţională a vinului.

Proiectul Wines of Romania este un univers digital dedicat vinurilor româneşti, iubitorilor de vin, cumpărătorilor, producătorilor şi investitorilor din toată lumea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole