20 mai 2022 - 07:33

Subvențiile APIA pentru bunăstarea animalelor – Începe depunerea cererilor

Începând din 15 februarie, crescătorii de animale pot depune la APIA cererile de plată pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor pentru porc și pasăre. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a vorbit despre acest subiect în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea.

”Vreau să le transmit fermierilor care sunt beneficiari ai celor două forme de sprijin de la APIA, respectiv bunăstarea pentru porc și bunăstarea pentru pasăre, că ghidul a fost deja pus în consultare publică pe site-ul Ministerului Agriculturii, astfel că în perioada 15-28 februarie va fi campania de depunere a cererilor de plată pentru Măsura 14 de bunăstare animală pentru anul de angajament 2022.

Pot să vă spun că nu sunt niciun fel de modificări față de anul trecut în ceea ce privește cele două pachete, așa că toți fermierii care au accesat și în anul anterior măsura de bunăstare nu au niciun fel de problemă. Liniștiți, după data de 15 pot depune aceste cereri. Deja am demarat semnarea convențiilor cu băncile comerciale și pentru ei, astfel încât să poată beneficia de sprijin financiar, să poată să-și ia adeverințele de la APIA, astfel încât să se folosească de acești bani cât de repede”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV.

Prin Măsura 14 – Bunăstarea animalelor se promovează încurajarea în continuare a
fermierilor cu scopul adoptării la scară largă a unor standarde ridicate de bunăstare a
animalelor, garantându-se astfel păstrarea caracteristicilor și creşterea calității produselor
finale, care prin depășirea semnificativă a standardelor comerciale minime aplicabile
produselor de larg consum contribuie consistent la sănătatea publică, sănătatea animalelor
sau a plantelor, bunăstarea animalelor şi la protecția mediului.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăţi anuale fixe pe unitate vită
mare (UVM) şi reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile
suplimentare suportate de fermieri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Comments are closed.