OFICIAL! Subvențiile APIA pe care le primesc fermierii români după 15 noiembrie

Subvențiile plătite către fermierii români după data de 15 noiembrie! În cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, a anunțat că după data de 15 noiembrie, când va avea loc rectificarea bugetară, Ministerul Agriculturii speră să obțină bani pentru a plăti mai multe ajutoare către fermieri. Printre acestea, MADR solicită bani pentru plata ajutorului de stat la motorina achiziționată și utilizată în agricultură în trimestrul 2, pentru plățile regulare APIA, dar și pentru despăgubiri la culturile de primăvară afectate de secetă.

”Așteptăm rectificarea de buget din 15 noiembrie pentru că avem mai multe nevoi pe care vrem să le acoperim la această rectificare, în așa fel încât să putem duce anul agricol la bun sfârșit. Trebuie să plătim motorina trimestrul 2, unde avem de plătit 160 milioane de lei, trebuie să ne asigurăm că avem bani pentru plățile directe. Avem banii puși deoparte pentru avansuri până în 30 noiembrie, dar în luna decembrie trebuie să plătim și restul subvențiilor. Din ce am discutat cu ministrul finanțelor, acești bani există. Iar prioritatea numărul unu la rectificare este suma destinată despăgubirilor pentru secetă, aici este vorba de suma cea mai mare.

Am mai avea nevoie de încă 100 de milioane pentru toate lucrările pe care le-am făcut în plus anul acesta la ANIF. Am alocat vreo 250 milioane de lei, dar am avut mult mai multe cheltuieli și la programul apa gratis, dar și alte cheltuieli care nu erau prinse în planificare”, a precizat Adrian Oros în exclusivitate pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole