Subvențiile APIA, în PERICOL! Mesajul ministrului agriculturii, Adrian Oros

Subvențiile fermierilor români ar putea fi în pericol, dacă nu se urgentează procesul de intabulare și cadastrare a terenurilor, anunță ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros. Într-o conferință de presă susținută la Cluj, acesta a subliniat că aceste etape trebuie realizate cât mai rapid, pentru a se elimina riscul de pierdere a subvențiilor pe suprafață.

Ministrul a precizat că trebuie intabulat și cadastrat terenul care se află în administrarea statului, deoarece doar o treime din terenul gestionat de ADS este intabulat, însă concomitent trebuie încheiată și cadastrarea sistematică, pentru ca cei care lucrează terenurile respective să poată beneficia de subvențiile din fonduri europene plătite de APIA.

Oficialul MADR a vorbit și despre modificarea legii arendei, prin care trebuie să se stabilească o relație corectă între cei care dețin pământul și cei care îl lucrează. Ministrul a subliniat că sunt numeroase cazuri în care cei care dețin pământul primesc și arenda, și subvenția pe suprafață, deși nu ei sunt cei care lucrează terenul respectiv. Astfel, fermierii care lucrează într-adevăr pământul trebuie să beneficieze de subvenție, iar cei care dețin pâmântul vor primi o arendă consistentă și legală, stabilită în baza unui contract.

Adrian Oros a promis că și legislația privind renta viageră va fi modificată, astfel încât toți cei care nu mai doresc să lucreze pământul pe care îl dețin, să beneficieze de o rentă viageră.

”Trebuie să modificăm puțin renta viageră în așa fel încât cei care doresc să nu lucreze pământul și fie îl vând, fie îl dau altora, să beneficieze de această rentă viageră”, a mai subliniat ministrul agriculturii în cadrul conferinței de presă de la Cluj.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole