27 mai 2022 - 08:28

SUBVENTII PENTRU PRODUCATORII DE USTUROI PRINTR-UN NOU PROGRAM DE SUSTINERE FINANCIARA

Producătorii de usturoi din judeţul Buzău, care deţin o suprafaţă cultivate de peste 90 de hectare, au trimis solicitările de înscriere în cadrul Programului de susţinere a producţiei de usturoi. Momentan, au fost înregistrate 48 de înscrieri, corespunzatoare unei suprafaţe cumulate de 93,89 de hectare, majoritatea fiind din zona Râmnicu Sărat, asigurând astfel prima poziţie pe ţară a judeţului Buzău.

Demararea acestui program vine după succesul înregistrat de către Programul de sprijin pentru tomatele cultivate în sere şi solarii, în cadrul căruia au fost inscrisi un număr de 665 de producători.

Fermierii interesaţi de accesarea acestui program de sprijin sunt nevoiţi să îşi valorifice producţia, să comunice Direcţiilor Agricole Judeţene rezultatele recoltelor şi să deţină atestatul de producător.

În acelaţi timp, pentru a fi declaraţi eligibili, fermierii vor fi cel mai probabil nevoiţi să cultive usturoiul pe o suprafaţă de minim 1.000 mp.

În ceea ce priveşte valoarea sprijinului financiar, suma acordată se ridică la 13.950 de lei pe hectar cultivat, reprezentand contravaloarea a 3.000 de euro, care poate să fie folosită strict pentru achiziţionarea utilajelor agricole şi pentru cheltuielile aferente administraţiei culturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.