SUBVENȚII MAI MARI PENTRU MĂSURILE DE AGROMEDIU

Vesti bune pentru inca o categorie de fermieri. Este vorba de majorarea nivelului platilor acordate in cadrul masurii 10 “Agro-mediu si clima” pentru unele din pachetele aplicabile pe pajisti permanente. Cresterea este de aproximativ 50 euro/hectar/an comparativ cu anii precedenti.

De la 1 martie 2017, fermierii care utilizeaza terenuri agricole in zonele eligibile pentru pachetele de agro-mediu si clima pot solicita la APIA platile compensatorii de dezvoltare rurala prin cererea unica de plata.

Pentru masura 10. “Agro-mediu si clima”, pachetul 1 – Pajisti cu inalta valoare naturala, fermierii vor beneficia de 142 euro/ha/an. Asta inseamna o crestere substantiala a subventiei de la 93 de euro/ha/an, cat a fost in anul de cerere 2016.

Pentru pachetul 2, varianta 2.1 – lucrari manuale pe pajisti permanente se va oferi o subventie de 100 euro/ha/an. Pentru varianta 2.2 – lucrari cu utilaje usoare pe pajisti permanente, cuantumul subventiei va fi de 21 euro/ha/an.

In ceea ce priveste pachetul 3 – Pajisti importante pentru pasari vor fi oferite urmatoarele subventii: de pina la 310 euro/ha/an.

Pentru pachetul 4 – Culturi verzi cuantumul subventiei va fi de 128 euro/ha/an.

In cadrul pachetului 5 – Adaptarea la efectele schimbarilor climatice, valoarea subventiei va fi de 125 euro/ha/an.

Majorari de pina se inregistreaza la 410 euro se inregistreaza la pachetul 6 , care cuprinde printre altele –lucrari manual sau mecanizate facute pe pajisti.

Pentru pachetul 7 – Terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu cuantumul subventiei va fi de 273 euro/ha/an.

Pentru pachetul 8 – o subventie de pina la 200 de euro pt cresterea animalelor de ferma din rase.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole