Subvenții de 100.000 de lei pentru fermieri pe anul de cerere 2020

La nivelul județului Iași, fermierii care au solicitat de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) banii pentru ameliorarea raselor vor primi subvenții în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Aceștia sunt bani acordați pentru activitățile din 2020.

Reprezentanții APIA spun că suma totală autorizată la plată se acordă de la bugetul de stat, de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și are o valoare de 4.800.023,15 lei, pentru un număr de 48 de solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor.

De asemenea, fermierii din județul Iași vor primi în această perioadă noi sume, drept subvenții pentru anul de cerere 2020. 
 
APIA a autorizat la plată peste 2 milioane de euro pentru beneficiarii din Iași.

Ieșenii care practică agricultura vor lua de la APIA banii pentru acele terenuri agricole pe care le-au exploatat în anul 2020, fiind vorba despre beneficiarii care au avut cererile de plată eligibile, după ce au fost efectuate controalele în teren. Astfel, fermierii vor încasa banii pentru schema SAPS (schema unică de plată pe suprafață), dar și pentru tinerii fermieri adaugă reprezentanții APIA Iași. 
 
Până în prezent, în anul 2020, au fost plătite subvenții în valoare de aproape 28 de milioane de euro, fiind vorba de peste 17.000 de beneficiari care exploatează aproximativ 260.000 de hectare. Acești bani reprezintă avansul din subvenții pentru anul de cerere 2020, pentru sectorul vegetal și zootehnic. 
 
Mai trebuie precizat că APIA a autorizat la plată 17.866 de beneficiari care vor primi 31.838.676 euro mai menționează reprezentanții instituției ieșene. 
 
În anul de cerere 2020 s-au înscris la APIA 20.000 de fermieri care exploatează peste 280.000 de hectare de teren agricol, dar care au și ferme zootehnice. Astfel, fermierii care dețin bovine, bivoli sau bivolițe vor încasa ajutorul financiar de la APIA, sumele fiind de câteva sute de euro pe cap de animal.
 
De exemplu, crescătorii de bovine de lapte vor avea de încasat câte 379 euro pe cap de animal, fiind cea mai mare sumă acordată acestei categorii de beneficiari, de până acum. De asemenea, 185 de euro pe cap de animal vor primi crescătorii de bovine de carne, din Iași, iar subvenția pe cap de bivoli și bivolițe este de 160 de euro pe cap de animal. Sumele sunt aceleași ca și cele încasate în anul 2019 de către beneficiarii eligibili la plată mai spun reprezentanții APIA Iași. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole