Subvenții APIA reduse cu 25% – Cine sunt fermierii care pierd o parte din bani

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a încheiat campania de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2022. Astfel, fermierii care au depus cererile până la data de 16 mai vor primi sumele întregi de la APIA.

Potrivit unui raport furnizat de agenție, în perioada 01 martie  – 16 mai 2022, au fost depuse un număr de 778.552 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.902.113 hectare. Astfel, față de anul anterior, numărul cererilor a scăzut cu 36.739 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.844 ha.

Este important de menționat faptul că fermierii care nu au apucat să depună încă cererile unice de plată, mai au timp să o facă până la data de 10 iunie, însă vor fi penalizați.

Conform regulamentului, campania de primire a cererilor mai continuă încă 25 de zile după data de 16 mai, iar fermierii vor fi penalizați cu 1% pentru fiecare zi de întârziere. Astfel, agricultorii pot să piardă până la 25% din valoarea subvențiilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole