Subvenții APIA pentru crescătorii de animale! Informații de la directorul Adrian Pintea

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primește acum cererile inițiale pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, directorul general APIA, Adrian Pintea, a oferit toate detaliile pe care trebuie să le cunoască fermierii care vor să beneficieze de acest ajutor.

În primul rând, cererile se depun până la data de 15 decembrie 2022.

”Pe lângă activitățile de plată pe care le efectuează APIA în această perioadă, fermierii noștri trebuie să știe că APIA primește cererile inițiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor. Aceste cereri se primesc până în 15 decembrie 2022 și se depun la cele 42 de centre județene ale APIA. Cererile sunt pentru serviciile ce urmează a fi prestate în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023. Aceste cereri trebuie să fie avizate de către cei de la ANZ.

Pentru serviciile de întocmire și menținere a registrului genealogic al rasei, se acordă 15 lei/cap pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline și ecvine, iar 5 lei/cap pentru rasele de animale din speciile ovine, caprine și porcine. Pentru serviciile de determinare a calității genetice a raselor de animale, avem 40 lei/cap în cazul controlului performanțelor producției de lapte și 20 lei/cap în cazul controlului producției de carne pentru rasele de animale din speciile taurine și bubaline; de asemenea, 7,5 lei/cap pentru în cazul controlului performanțelor producției de lapte și 2,5 lei/cap la producția de carne, 1,5 lei/cap la producția de lână pentru rasele cu lână fină și 2 lei/cap pentru producția de pielicele, a rasele ovină și caprină; de asemenea, 5 lei/cap pentru controlul performanțelor la rasele de animale din specia porcină”, a precizat șeful APIA pentru AGRO TV.

Pentru mai multe detalii legate de documentele pe care trebuie să le depună fermierii la APIA, CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole