Subvenții APIA – Informații din partea directorului Adrian Pintea

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a publicat pe pagina sa de Facebook un jurnal APIA cu cele mai importante informații despre subvenții din ultima săptămână.

Potrivit șefului APIA, instituția își dorește să eficientizeze implementarea măsurilor de dezvoltare rurale gestionate și să crească gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

”În acest sens, abordarea unitară a demersului de promovare a măsurilor de dezvoltare rurală, cu punctarea noutăților din domeniu, este foarte importantă.
Iar acest aspect ne-a fost evidențiat și de această dată, fermierii mureșeni participând în număr semnificativ la evenimentul nostru și arătându-se deosebit de interesați să afle cât mai multe informații despre măsurile pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020 în cadrul APIA”, a precizat Pintea.
Directorul APIA a venit și cu o veste bună pentru beneficiarii de subvenții. ”Comisia Europeană a aprobat joi, 25 mai 2022, schema de ajutor de stat, în valoare totală de 300.000.000 de Euro, introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile”, a precizat acesta.
Proiectul „Microgranturi în domeniul agroalimentar”, parte a acestei scheme de ajutor de stat, este implementat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul APIA.
”În acest sens, a fost semnat contractul cu AM POC din cadrul MIPE pentru accesarea fondurilor în valoare totală de 50 000 000 de euro”, a mai subliniat șeful APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole