Subvenții APIA 2024 – Anunț important pentru toți fermierii care vor să primească banii

Fermierii care vor să beneficieze de schemele de plată derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2024, mai au la dispoziție o săptămână pentru a depune cererile unice de plată. Termenul limită pentru depunere este 7 iunie 2024.

APIA invită toți fermierii să meargă la centrele județene de care aparțin pentru a depune cererile de plată cât mai repede, având în vedere că anul acesta nu se prelungește perioada de depunere.

”APIA reamintește fermierilor că 7 iunie 2024 este ultima zi în care își pot depune cererile de plată pentru a beneficia de subvențiile aferente Campaniei 2024. Față de anii anteriori, perioada de depunere nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată depune cereri cu aplicarea de penalități”, transmite agenția într-un comunicat de presă.

Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online. Fermierii pot semna cererile folosind semnătura electronică, cu anunțarea în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) a funcționarului desemnat cu gestionarea cererii. Femierii vor completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/ animalele neconforme.

Pentru a beneficia de aceste subvenții, fermierii rebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

- Publicitate -

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole