Subvenții APIA 2023: Termenul LIMITĂ pentru depunerea cererilor unice se prelungește

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) prelungește termenul pentru depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023 cu încă două săptămâni. Astfel, fermierii care nu au depus încă cererile, mai au timp să facă acest lucru până la data de 31 mai, în loc de termenul stabilit inițial (15 mai).

Potrivit afirmațiilor făcute de directorul general al APIA, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV, măsura a fost luată exclusiv pentru acest an și nu va rămâne în vigoare și anii următori. Decizia a fost luată în contextul activității intense de la APIA din această perioadă, dar și în contextul în care noua Politică Agricolă Comună vine cu anumite schimbări, astfel încât și fermierii, dar și angajații APIA s-au adaptat mai greu la aceste modificări.

De altfel, AGRO TV a semnalat încă de acum câteva săptămâni că ritmul de depunere a cererilor unice de plată este mult mai scăzut anul acesta față de anul trecut. La ultima raportare din partea APIA, numărul de cereri depuse era cu peste 100.000 mai mic față de aceeași perioadă a anului 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole