20 mai 2022 - 01:41

Subvenții APIA 2022 – Când se încheie plata FINALĂ pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă campania de plată finală a subvențiilor pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2021. Astfel, potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, peste 95% dintre fermierii eligibili au fost deja autorizați la plată de către APIA.

”Sfârșitul de an 2021 și începutul lui 2022 a fost unul chiar foarte bun. Mă bucur că am reușit acele plăți în avans aferente cererii anului 2021. Începând cu data de 2 decembrie, am început să dăm plata finală, adică diferența de 30% sau 15%, plus fermierii care nu au apucat să intre la plata avansului. Teoretic, plățile se încheie la data de 30 iunie, dar întotdeauna ne-am străduit să nu ne întindem până la acest termen. Întotdeauna ne-am străduit să plătim toți banii până la 1 martie pentru toți cei care sunt eligibili”, a precizat Adrian Pintea în emisiunea Viața Satului la TVR.

Potrivit șefului APIA, în jur de 40 de milioane de euro din bugetul de subvenții a ajuns deja în conturile fermierilor pe parcursul anului 2022, urmând ca plățile să continue și în perioada următoare.

”Anul acesta, din 3 ianuarie, când s-a reluat activitatea și plățile efective, am plătit până astăzi undeva la 40 de milioane de euro. Sumele sunt puțin mai mici, fiind doar diferențele de plată. Deja, peste 95% dintre fermieri sunt autorizați la plata finală. Unii dintre ei sunt cei care au avut avansul și au primit restul de plată, iar alții sunt cei care au intrat în totalitate la plata finală”, a mai spus Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Comments are closed.