Subvenție NOUĂ pentru fermierii români, în prima jumătate a anului 2024! Anunțul ministrului Barbu

Fermierii români vor beneficia de o nouă subvenție, în primele 6 luni ale anului 2024, anunță ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu. Acesta a precizat, pentru AGRO TV, că are deja toate detaliile pregătite privind această formă de sprijin, precum și alte programe pentru fermieri, și va merge săptămâna viitoare în Parlament să le discute cu comisiile de agricultură.

Această subvenție va reprezenta o nouă plată la hectar acordată fermierilor afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina. Momentan nu se știe cuantumul subvenției sau mecanismul de plată, însă aceste detalii vor fi probabil stabilite după adoptarea bugetului statului pentru anul 2024.

”Le am scrise pe toate. De aceea vreau să vin săptămâna viitoare în fața colegilor de la Comisia de Agricultură din Senat, să prezint programele de finanțare cu dobânzi mici, inclusiv ROBOR-ul să fie subvenționat de stat, pentru că ne putem încadra în directiva privind cadrul Ucraina.

Mai mult decât atât, vrem să venim inclusiv cu un sprijin pe suprafață, pe hectar, pentru fermierii români, în primele 6 luni ale anului. Voi veni cu toate aceste programe atât la Comisia de Agricultură din Senat, cât și la Comisia de Agricultură în Camera Deputaților și sperăm că, atunci când vom vota bugetul, vom merge cu un punct comun în Parlament și vom vota acest sprijin pentru fermierii români”, a precizat Florin Barbu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole