28 septembrie 2021 - 01:35

SUBVENŢIE MAI MARE PENTRU FERMIERII DIN ZONELE AFECTATE DE SECETĂ

Fermierii din zonele afectate de secetă trebuie să fie despăgubiți, iar avansul pentru subvenții pe care îl vor primi din 16 octombrie ar putea să fie mai mare, a declarat, marți, liderul PSD, Liviu Dragnea.

“Începând cu data de 16 octombrie începe plata în avans a subvențiilor, astfel încât fermierii să nu aibă niciun fel de probleme financiare. Este o zonă afectată de secetă în Câmpia de Vest. Am vorbit cu domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea n.r.) și cu domnul prim ministru (Mihai Tudose, n.r.), care are aceeași determinare pentru agricultură. Acolo se vor face niște evaluări și, în cazul în care se va ajunge la concluzia că trebuie să fie despăgubiți, se vor face despăgubiri. De asemenea, avansul pentru subvenții în zonele afectate, acolo va fi mai mare. Acesta poate ajunge până la 70% din subvenții”, a subliniat Dragnea.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, și președintele PSD, Liviu Dragnea, efectuează marți o vizită de lucru în județul Călărași, prilejuită de începerea lucrărilor de execuție privind modernizarea SPA 388 Navele 2 și 3 din amenajarea de irigații Boianu-Sticleanu și Gălățui-Călărași.