20 mai 2022 - 07:56

OFICIAL! Subvenție de 66,2 euro/cap de vacă pentru crescătorii de bovine

Cuantumurile oficiale pentru ajutorul național tranzitoriu în sectorul zootehnic au fost anunțate de directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

Într-o intervenție în cadrul unei emisiuni online la Agrointeligența, șeful APIA a precizat că fermierii care cresc bovine vor primi pentru anul de cerere 2021 în jur de 66,2 euro/cap de vacă pentru ANT 8 și 19 euro/tona de lapte pentru ANT 7.

”Avem ANT 7 pentru schema decuplată de producție pentru specia bovină, sectorul laptelui; aici avem undeva în jur de 19 euro/tona de lapte. La ANT 8, specia decuplată de producție la specia bovină, sector carne, avem undeva la 66,2 euro/cap de animal”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea.

Plățile urmează să fie demarate în perioada următoare, după ce Hotărârea de guvern în care sunt incluse sumele va fi aprobată și publicată în Monitorul Oficial.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Comments are closed.