3 decembrie 2021 - 15:45

Subventie de 100.000 euro/ferma pentru sectorul AVICOL! Depuneti cererile ACUM

Fermierii din sectorul avicol care vor să beneficieze de ajutorul de stat acordat în contextul crizei COVID-19 trebuie să depună urgent cererile! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că fermierii mai au la dispoziție doar două zile pentru a depune cererile la sediile Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru depunerea acestor cereri este marți, 29 septembrie, iar după această dată, nicio cerere nu va mai fi acceptată.

”Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale invită fermierii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să depună cererile de solicitare ale ajutoarelor de stat la centrele județene APIA, respectiv al municipiului București, până la data de 29 septembrie inclusiv”, transmite ministerul de resort.

Mai mult, MADR recomandă fermierilor din sectorul avicol să trimită cererile online, prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail, pentru a evita aglomerația de la sediile APIA.

Valoarea totală care poate fi plătită pentru fiecare întreprindere nu depășește 100.000 euro, iar cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,03 UVM pentru pui de carne și pui de curcă, respectiv 0,014 UVM pentru găini ouătoare și găini rase grele.

Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului, beneficiarii din sectorul avicol trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

a) să dețină exploatație autorizată sanitar veterinar;
b) să desfășoare activitate de creștere și/sau reproducție a păsărilor în semestrul I al anului 2020;
c) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile și respectă prevederile de la punctele 20 și 23 din Comunicarea CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
d) nu se află în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidentelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta proiectul de act normativ cu un CLICK AICI.