Subvenție APIA de 126,83 lei/cap de vacă! Directorul Adrian Pintea anunță începerea plăților

Subvențiile APIA de criză acordate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în contextul pandemiei, pentru crescătorii de animale din sectoarele bovin, suin și avicol, vor intra în curând în conturile fermierilor.

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a făcut anunțul în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”. Potrivit șefului APIA, toți banii vor ajunge în conturi până la sfârșitul lunii iunie.

”Pe lângă activitatea de bază, care a fost cu primirea cererilor, aceasta este activitatea principală a agenției, Ministerul Agriculturii ne-a însărcinat și cu celelalte măsuri care au venit odată cu pandemia, iar pentru anul 2022 am avut acele scheme de ajutor de stat pentru crescătorii din sectoarele bovin, suin și avicol, cu o alocare de 453.899.000 lei.

Pentru bovine avem 170.250.000 lei; au fost depuse un număr de 93.267 de cereri. Pentru sectorul suin avem 167.649.000 lei; au fost depuse 257 de cereri; Pentru sectorul avicol avem 116.000.000 lei, și au fost depuse 316 cereri. Cererile au fost depuse până la data de 12 mai inclusiv. În acest moment se fac toate verificările, dar conform legii, le garantez fermierilor că vor încasa acești bani până la data de 30 iunie.

La bovine au fost cele mai multe cereri și întrebări. Ca și capete, au fost 1.342.340 capete de bovine înregistrate, iar cuantumul este de 126,83 lei/cap de bovină. S-au finalizat toate verificările la nivelul centrelor județene, au fost centralizate de către noi la aparatul central, sunt pe fluxul de autorizare la contabilitate, iar banii vor intra în conturile fermierilor în cel mai scurt timp”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. E foarte bine venita subvenția pentru cei care cresc animale dar nu e corect sa beneficieze hoți care la momentul actual nu mai au nici un animalic curte și primesc bani find pe mina cu medicul veterinar dacă se anunță un control ia animale de la cei care au sa îl găsească cu animale în curte de acea suntem unde suntem din cauza acestor asea ziși fermieri doar pe hârtie ca să ia bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole