Subvenție APIA de 1.250 EURO pentru micii fermieri!

Producătorii din sectorul agrozootehnic românesc, incluși în schema simplificată pentru micii fermieri, pot beneficia de o plată anuală de maximum 1.250 euro, plătită de APIA, în funcție de suprafața declarată eligibilă și/sau numărul de animale eligibile pe care le dețin în exploatație.

Potrivit informațiilor de la APIA, micii fermieri care vor să se retragă din schema pentru micii fermieri trebuie să anunțe agenția până la data de 15 iulie 2022.

Beneficiarii incluşi în schema pentru micii fermieri pentru care cuantumul plăţilor directe depăşeşte 1250 euro, sunt notificaţi de APIA privind excluderea din schema pentru micii fermieri. Fermierii pot opta pentru rămânerea în schema pentru micii fermieri, cu informarea APIA, în termen de 15 zile calendaristice de la data primirii notificării.

Fermierii care au informat APIA cu privire la retragerea lor din schema pentru micii fermieri şi fermierii care au fost excluşi din schemă primesc în continuare celelalte plăţi solicitate şi nu mai au posibilitatea de a fi incluşi în această schemă de plată.

Prin excepţie, intrarea în schema simplificată pentru micii fermieri în 2022 se poate face prin moştenire. Fermierii care intră în schema simplificată pentru micii fermieri prin moștenire în anul 2022 trebuie să facă dovada preluării schemei prin transfer de exploataţie. Moștenitorii pot accesa schema simplificată pentru micii fermieri, numai dacă autorul moștenirii a accesat schema simplificată pentru micii fermierii în anul/anii anteriori.

Fermierii care au dobândit prin moştenire suprafaţa, trebuie să prezinte la depunerea cererii unice de plată APIA, următoarele documente doveditoare:

  • certificatul de deces al titularului decedat;
  • certificat de calitate de moştenitor sau certificat de moştenitor;
  • actul de identitate al moştenitorului;
  • declaraţie notarială prin care este împuternicit doar unul dintre moştenitori să primească sprijinul – în cazul în care există mai mulţi moştenitori.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole