Diferență de la cer la pământ la subvenția pentru vaca de lapte: de la 338 la 635 de euro/cap!

Subvenția pentru vaca de lapte primită de fermierii români este la jumătate față de cea acordată fermierilor polonezi, se arată într-o analiză făcută de Ziarul Financiar pe baza datelor furnizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și de Ministerul Agriculturii din Polonia.

Astfel, dacă în România subvenția pentru vaca de lapte a fost în anul 2023 de 338 euro/cap, în Polonia acest sprijin s-a ridicat la 635 euro/cap.

În aceste condiții, este lesne de înțeles de ce România nu-și poate acoperi consumul și este nevoită să importe lapte crud, Polonia ocupând locul al doilea în topul ţărilor care furnizează lapte pe piața noastră, după Ungaria.

Și în ceea ce privește vaca de carne lucrurile stau similar: fermierii români au primit în 2023 o subvenție de 279 euro/cap de animal, în timp ce sprijinul primit de fermierii polonezi a fost de 1,5 ori mai mare: 407 euro/cap de animal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Crescătorii mici care produc lapte la un preț de 1,5 Ron nu primesc nici un euro, fiindcă nu sunt înscriși în registrul genealogic.Registrul genealogic este o găselniță pentru niște băieți care nici nu au legătură cu vaca de lapte .Ei primesc subvenții de la bugetul de stat și de la fermieri pentru a ține un registru.Daca vacile sunt înscrise în registrul genealogic produc mai mult lapte? Cu ce ne ajută să le ai înscrise?

  2. Vorbiți aiurea și scrieți fără rost, se va face ,sa făcut, se da ,dar când cu adevărat se va pune bani in cont la fernieri ?

  3. Primesc bani aia ce au avut vaci,ca se impund un an de referință,cei care au 2,3 nu primesc nimic…micii fermieri ar trebui ajutați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole