Subvenția pentru crescătorii de oi și capre – Câți bani intră în conturi în 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal şi  zootehnic, pentru anul de cerere 2021.

În cadrul documentului este inclusă și valoarea sprijinului pentru crescătorii de oi și capre. Astfel potrivit proiectului de act normativ, bugetul destinat pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine și caprine, este de 39.057.417 euro, echivalentul sumei de 193.236.568 lei.

Deși valoarea oficială a cuantumului sprijinului nu a fost încă anunțată de APIA, Agro TV a realizat un calcul pe baza numărului de ovine înscris pentru plata subvenției ANT în 2020, astfel încât fermierii să-și poată face o idee în legătură cu sumele pe care le vor primi anul acesta.

Potrivit calculelor noastre raportate la un număr de 8.635.471 ovine/caprine, cuantumul pentru anul de cerere 2021 ar urma să fie undeva în jurul valorii de 4,52 euro/cap de animal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole