26 ianuarie 2022 - 14:00

Subvenția de 225 milioane EURO la bovine – Banii se dau doar pentru animalele REALE

Crescătorii de bovine pot depune cererea de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității în contextul crizei economie generate de pandemie până la data de 9 august 2021.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe de presă, banii pentru acest ajutor de stat sunt luați din bugetul ANT, astfel încât sumele să ajungă la fermierii care au animalele reale în ferme la această dată.

”Anunțăm fermierii, deținători de bovine, în 9 august este ultima dată când se pot depune cereri. Reamintesc că de fapt sunt bani pe care îi folosim din ajutorul național tranzitoriu tocmai pentru a-i da pe animale reale, pe animale din baza de date, dar care există și acum în gospodării și în ferme – 225 milioane de euro”, a precizat Oros.

Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se depun la Centrele APIA județene/locale /al Municipiului București sau transmise prin fax, poștă sau în format electronic ca document scanat, prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagină a documentului transmis.