Subvenția de 1 euro/cap de BOVINĂ, aprobată! APIA începe plățile

Subvenția ANT de 1 euro/cap de bovină a fost aprobată de Guvern! În ședința din data de 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020.

Prin prezentul act normativ se aprobă plafoanele aferente plăţilor pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, în limita sumei de 1.758,265 mii euro, respectiv 8.567,147 mii lei în echivalent, care se distribuie astfel:

a) 445,128 mii euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;

b) 1.313,137 mii euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne.

Cuantumul per unitatea de măsură al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor menționate anterior la cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct eligibile și la efectivele de bovine eligibile.

Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2021.

MADR mai precizează că plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se realizează în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

De asemenea, reamintim că subvenția ANT a fost redusă considerabil anul acesta, iar ministrul agriculturii, Adrian Oros, a convenit împreună cu reprezentanții crescătorilor de bovine ca restul banilor să fie dirijați pe o nouă schemă de ajutor prin care banii vor ajunge la fermierii care au animale reale în acest moment. Astfel, se vor evita situațiile în care fermierii care nu mai au animale încasează în continuare subvenția pentru animalele din 2013.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Bătăi de joc, un parlamentar știe cata munca este cu3,4,5 vaci?astea sunt ferme mici si nu au utilaje pt munca ca nu își permit ,aproape tot este cu grebla si furcs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole