Subventia COVID-19 pentru crescatorii de ovine si caprine! Sumele anuntate de MADR

Crescătorii de ovine și caprine afectați de pandemia COVID-19 vor primi sprijin de la Guvern! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat pe site-ul oficial în dezbatere publică un proiect de act normativ privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor de ovine și caprine, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Potrivit documentului, cuantumul ajutorului de stat este de 5 lei per cap de ovină/caprină, iar plafonul maxim al schemei este de 45 milioane de lei. Suma va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pentru anul 2020.

În documentul publicat de MADR se precizează că ajutorul de stat se acordă pentru un efectiv cuprins între 50 și 1000 de capete de femele ovine, inclusiv, pe beneficiar, cu vârsta de 1 an la data de 31 martie a anului 2020, respectiv pentru un efectiv de minim 25 și maximum 1000 capete femele caprine, inclusiv, pe beneficiar, care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului 2020.

Actul mai precizează că perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat şi a documentelor justificative este de 20 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2020. Nu se acordă plăți ulterior datei de 31 decembrie 2020, dacă se constată că acestea nu au putut fi efectuate din cauze imputabile beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului, beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

a) să dețină animale din speciile ovine /caprine identificate și înregistrate în RNE ;
b) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
c) nu se afla în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019 sau în cazul persoanei fizice nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului pănă la data de 31.12.2019

Pentru mai multe detalii, puteți consulta proiectul de act normativ cu un CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole