Subvenția care se micșorează DRASTIC de anul viitor! Fermierii sunt disperați

Subvenția pentru cultivatorii de legume în spații protejate va fi redusă drastic începând din 2023. Potrivit Planului Național Strategic trimis de Ministerul Agriculturii la Comisia Europeană, sprijinul cuplat în sectorul vegetal va fi de numai 2.100 euro/hectar anul viitor, în contextul în care anul acesta fermierii vor primi peste 5.000 de euro/hectar.

Legumicultorii sunt foarte nemulțumiți de această reducere, susținând că nici valoarea actuală nu este suficientă să le acopere costurile.

”În Planul Național Strategic, România a prevăzut pentru sprijinul cuplat acordat legumelor în spații protejate suma de 4,2 milioane de euro. Dacă împărțim această sumă la hectarele eligibile în 2021, o să vedem că suntem undeva la 1.700 euro/hectar. Acea sumă chiar este infimă”, a precizat fermierul Ion Păunel pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit documentului publicat de Ministerul Agriculturii, bugetul total dedicat sprijinului cuplat pentru cultivarea legumelor în spații protejate este de 21,1 milioane de euro pentru toți cei cinci ani din noua programare financiară 2023-2027.

Astfel, subvenția ar urma să fie de 2.100 euro/hectar în 2023, ajungând până la 2.120 euro/hectar în 2027.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole