Subvenția APIA pentru crescătorii de ovine – 17 EURO/cap de oaie

Crescătorii de ovine și caprine beneficiază anul acesta, ca în fiecare an, de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic (SCZ). Potrivit unui proiect de Hotărâre publicat recent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), bugetul alocat acestei subvenții va fi similar cu cel de anul trecut, astfel că fermierii se pot aștepta la o valoare similară a plăților pe cap de animal.

Anul acesta, bugetul alocat SCZ pentru ovine și caprine rămâne de 71.300.000 euro, la fel ca anul trecut. Astfel, dacă și numărul de animale va rămâne similar cu cel din 2021, fermierii se pot aștepta la o subvenție în jurul valorii de 17 euro/cap de animal.

Pentru anul de cerere 2021, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a plătit suma de 17,2430 euro/cap de animal pentru crescătorii de ovine și caprine.

De asemenea, fermierii vor beneficia și anul acesta de plățile în avans, efectuate de APIA începând cu data de 16 octombrie, în cuantum de până la 70% din valoarea totală a subvenției.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole