20 mai 2022 - 07:31

Subvenția APIA pe suprafață 2022 – Unde și când se depun Cererile Unice de Plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește deja campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2022. Într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Agricultura la Raport”, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a precizat că aceste cereri se vor depune în perioada 1 martie – 16 mai 2022.

”Deja suntem în plină pregătire a campaniei de primire a cererilor pentru anul 2022. În data de 1 martie începe depunerea la APIA a cererii unice de plată. Având în vedere că data de 15 mai 2022 este într-o zi nelucrătoare, se va prelungi cu încă o zi, respectiv se vor putea depune cererile de plată aferente anului 2022 până în data de 16 mai, fără penalități.

Pot să-i anunț pe fermieri că în a doua jumătate a lunii februarie vom deschide aplicația IPA Online; știm că aceasta este aplicația unde fermierii își pot digitiza parcelele, unde se depun aceste cereri online, iar pentru a veni în sprijinul lor, vom deschide înainte cu două săptămâni această aplicație, pentru a o putea accesa fiecare, astfel încât să înceapă să-și deseneze parcelele și aceste lucruri să fie puse la punct.

Noutăți în ceea ce privește această campanie nu sunt, astfel încât ar trebui să decurgă normal. Le reamintesc fermierilor că toți ce 815.000 de fermieri pe care APIA îi are în baza de date vor fi contactați telefonic de către salariații APIA. Rugămintea este ca fiecare fermier să răspundă la telefoanele colegilor mei, astfel încât să decurgă normal această campanie.

Fermierii trebuie să știe că toți cei care au între 1 și 50 de hectare vor depune cererile de plată la cele 265 de centre locale, iar fermierii care au peste 50 de hectare vor depune aceste cereri la centrele județene. Noutatea este că nu vor mai primi invitații, ci vor fi contactați telefonic”, a precizat Adrian Pintea în direct la AGRO TV.

Pentru a urmări interviul complet realizat de Ovidiu Ghinea cu directorul general al APIA, vă invităm să urmăriți ediția completă a emisiunii ”Agricultura la Raport” pe canalul de youtube Agro TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.