Subvenția APIA la motorină – Anunț privind plata restanțelor din anul 2021

Restanțele de la  schema de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul III al anului 2021, precum și suma integrală pentru trimestrul IV, vor fi plătite în cursul lunii februarie 2022, anunță directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

”Eu lucrez în APIA din 2006. Niciodată nu s-a plătit trimestrul IV în anul de cerere. Pentru că motorina cum funcționează: la sfârșitul anului, depui un acord prealabil cu privire la ce vrei să faci în anul următor. În fiecare an s-a plătit trimestrul I și II, iar trimestrul III în anul următor. Noi, împreună cu domnul ministru Chesnoiu, am găsit o sumă de bani și am zis că decât să rămână în buget la sfârșit de ani, mai bine să le dăm o plată parțială fermierilor. Atunci, din suma aferentă trimestrului III, am plătit 70%, pentru că am considerat că e mai bine decât să rămână banii în buget.

Pentru trimestrul IV suntem în curs de depunere, pentru că la finalul lunii ianuarie se încheie depunerea cererilor pentru trimestrul IV. În luna februarie vom plăti trimestrul IV plus diferența de la trimestrul III”, a precizat Pintea într-un interviu acordat în emisiunea Viața Satului.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărei valoare unitară este de 1,5721 lei/litru. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole