Subvenția APIA la motorină – Informare de ULTIMĂ ORĂ din partea instituției

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile de plată pentru subvenția la motorină aferentă trimestrului I al anului 2022, se arată în buletinul informativ lansat recent de filiala Gorj a agenției.

În cursul lunii aprilie 2022, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie – 31 martie 2022 (trim. I al anului 2022). Termenul limita de 30.04.2022 fiind zi nelucrătoare, se va decala până în prima zi lucrătoare, respectiv 2 mai 2022.

Cererile se depun la centrele judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Pentru anul 2022, ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărei valoare unitară este de 1,630 lei/litru, conform HG nr.146 / 2022 pentru completarea HG nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole