Data la care se plătește subvenția APIA de 7.000 EURO/fermă! Anunț de la MADR

Subvenția de maxim 7.000 euro/fermă va fi plătită de APIA până la data de 10 decembrie! Într-o conferință de presă susținută la Galați, secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Scarlat, a precizat că perioada de depunere a cererilor s-a încheiat, iar plățile vor fi demarate în cel mai scurt timp, după verificarea cererilor.

”Vorbim, din păcate, de o agricultură fărâmițată – avem foarte mulți fermieri mici, fermieri mijlocii și câțiva fermieri mari. Pe cadru temproar, Comisia ne-a permis ca din acele rezerve de măsuri unde nu au fost accesate toate fondurile europene, să fundamnetăm și să bugetăm cu 150 milioane de euro Măsura 21, o măsură care vine în sprijinul fermierilor mici. Ea vine cu o alocare de maxim 7.000 euro/beneficiar.

Doar de câteva zile s-a încheiat depunerea cererilor pentru această măsură, sper ca Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să facă analiza tuturor cererilor în cel mai scurt timp și să reușim ca până pe data de 10 decembrie să facem aceste plăți”, a precizat George Scarlat.

Reamintim că procesul de depunere a cererilor pentru Măsura 21Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19, s-a încheiat la data de 23 octombrie. Aceasta a fost accesată de un număr de 122.986 fermieri unici.

Potrivit APIA, situația cererilor depuse pentru subvenția oferită prin Măsura 21 în perioada 25.09 – 23.10.2020, se prezintă astfel:

  • în sectorul zootehnic – bovine – 44.960 cereri pentru un număr de 594.974 capete;
  • în sectorul zootehnic – ovine și/sau caprine – 40.067 cereri pentru un număr de 8.709.852 capete;
  • în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi – 46.451 cereri pentru o suprafață de 66.526,85 ha.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole