Subvenția APIA care întârzie la plată anul acesta – Adrian Pintea a făcut anunțul

În mai puțin de două săptămâni, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va începe campania de plată în avans a subvențiilor aferente anului 2023. Totuși, nu toate schemele de plată vor putea fi achitate anul acesta.

Potrivit lui Adrian Pintea, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și fost director general APIA, mai multe subvenții vor intra la plată abia anul viitor.

”Rămâne valabil și în noua programare, la fel ca și în perioada 2014-2020: ultima plată va fi sprijinul cuplat în sectorul vegetal. Termenul de depunere al acelor documente este în primele luni ale anului, iar plata se va face undeva după data de 15 mai. Ajutoarele naționale tranzitorii, fie că vorbim de vegetal sau zootehnie, se plătesc din bugetul anului 2024, iar undeva la începutul anului viitor și acești bani se vor închide”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Termenul limită pentru plățile finale rămâne același ca în anii trecuți – 30 iunie 2024.

”La fel, termenul limită pentru efectuarea acestor plăți pentru anul 2023 este data de 30 iunie 2024, dar așa cum fermierii sunt obișnuiți, noi ne propunem ca până în 30 martie să finalizăm toate plățile care se pot face”, a mai spus Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole