SUBSTANȚE FOLOSITE PENTRU PROTECȚIA PLANTELOR, CONFISATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii au indisponibilizat peste 36 de tone și 6.500 de litri de substanțe toxice folosite pentru protecția plantelor, în urma a sute de acțiuni efectuate în 23 de județe și în București, pentru verificarea legalității operațiunilor cu substanțe periculoase.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

De asemenea, peste 100 de persoane sunt cercetate pentru comiterea a 129 de infracțiuni în domeniu.

În perioada 15 martie — 17 mai a.c., Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a coordonat acțiuni desfășurate la nivel național pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Polițiștii au acționat în municipiul București și în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Astfel, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, cu sprijinul unităților fitosanitare, al Gărzii de Mediu și al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări și controale la 780 de agenți economici care efectuează operațiuni cu acest tip de produse.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 129 de infracțiuni, dintre care 104 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, 18 prevăzute de Codul Penal și 7 la Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor. Pentru comiterea acestor fapte, polițiștii cercetează 109 persoane.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 107.480 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării 36.059 de kilograme și 6.568 de litri de produse de protecție a plantelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole