Studiu: Albinele şi alte insecte, responsabile pentru cele mai multe morţi survenite în urma înţepăturilor, în Australia

albinAlbinele și alte insecte sunt responsabile pentru cele mai multe decese survenite în urma mușcăturilor și înțepăturilor în Australia, susține o nouă cercetare, citată de DPA.

Reacțiile alergice la înțepături și mușcături au reprezentat peste jumătate din totalul deceselor cauzate de animale veninoase în perioada 2000-2013, au descoperit cercetători din cadrul Universității din Melbourne.

Potrivit studiului acestora, realizat pe un eșantion de 42.000 de internări în spital, înțepăturile de albine și de viespi sunt responsabile pentru 33% din totalul internărilor, mușcăturile de păianjen pentru 30% dintre internări și mușcăturile de șarpe pentru 15%.

Per total, 64 de persoane au murit în urma unei mușcături sau înțepături veninoase între 2000-2013, printre animalele ucigașe figurând și furnicile și meduzele veninoase din clasa Cubozoa.

În cadrul studiului, niciuna dintre internările cauzate de o mușcătură de păianjen nu s-a soldat cu un deces. Anul trecut, un bărbat a murit însă în urma mușcăturii unui păianjen cu spatele roșu — acesta fiind primul deces din această cauză raportat în 30 de ani — însă cazul s-a situat în afara perioadei de cercetare. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole