Studenți la USAMV- antreprenori pe drumul spre succes

Doi studenți, frați, din județul Iași, Constantin Straton și fratele său au ales să dezvolte o afacere interesantă, cu plante aromatice.

Constantin este în prezent masterand la Facultatea de Horticultură USAMV Iași iar fratele său, Lucian este în anul I, la specializarea Biotehnologii agricole.

 
” Ideea mi-a venit în anul II de facultate când cultivam plante de busuioc în balcon. Atunci am observat că aceste plante sunt pretabile la ghiveci și apoi am făcut un plan prin care să transformăm asta într-o afacere profitabilă.
 
Plantele aromatice au multe întrebuințări, în domeniul farmaceutic, al cosmeticii, în industria alimentară, în HORECA. Am început cu 120 de ghivece iar piața a rămas frumos, clienții au fost mulțumiți.” explică Constantin Straton.
 
Tânărul spune că anul trecut și-a luat primul solar, semințe și tot ce a mai fost nevoie.
 
” Semințele au fost cumpărate de la producători locali de semințe cât și de la banca de gene sau din alte țări. Sunt peste 15 specii, fiecare având varietăți. Folosim tot ce este mai bun ca să reziste și să ajungă în cele mai bune condiții, la clienții noștri. ” mai precizează Constantin Straton.
 
Acum afacerea celor doi studenți include 2 solarii cu plante aromatice la ghiveci plus 1000 de metri pătrați de cultură neprotejată. Acestea din urmă sunt folostite pentru ceaiuri, condimente dar și sosuri.
 
Sunt peste 15 varietăți de busuioc, 8 de mentă, are inclusiv mentă montană care nu mai este în altă parte în țară. De asemenea, ei cultivă și cei mai iuți ardei pentru sosuri care ajung în sistemul HORECA sau în băcaniile locale.
 
Autor: Daria Diaconiuc 
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole