Strategia „De la fermă la consumator” vine cu o surpriză în farfurie!

O sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția Uniunii Europene (UE) către un sistem alimentar mai durabil, identificată de Strategia „De la fermă la consumator”, este reprezentată de viermii de făină galbeni uscați, o veritabilă surpriză în farfurie.

Mai exact, marți, 4 mai 2021, statele membre ale blocului comunitar (UE27) au aprobat o propunere a Executivului comunitar care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene (CE), această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

Noua surpriză în farfurie se poate consuma ca şi gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiţi sau produse pe bază de aluat.

„Strategia «De la fermă la consumator» identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziţia UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă şi foarte nutritivă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale”, se menţionează în documentul de presă.

Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole